LPS kunnille

LPS viemäriverkosto kunnille

Mikä viemäröintimenetelmä on toteuttamiskelpoisin kaavoitetulla alueella? Viemäriverkoston suunnittelu ja mitoitus edellyttävät perusteellista analysointia, jotta voidaan määrittää sopivin ratkaisu. Paineviemäröinnillä voidaan hankalan maaston alueilla säästää jopa satoja euroja per metri investointikustannuksissa, koska putken linjausta voidaan säätää maaston mukaan paljon vappaamin kuin viettoviemäröinnissä. 

Kunnalle yksi etu on, että viemäriin kuulumattomat esineet eivät pääse verkostoon paineviemäröinnissä ja myös rasvan määrä vähenee dramaattisesti koska asukkaat ovat itse vastuussa pumppaamojensa toimivuudesta. LPS paineviemäröinnin etuna on kunnan näkökulmasta se että 56 mvp paineentuotto kiinteistöillä mahdollistaan linjapumppaamoiden määrän vähentämisen 50-100 prosentilla. Moni kymmenien talojen kokoinen alue voidaan viemäröidä ilman linjapumppaamoja. Linjapumppaamot ovat paitsi suuri investointi, myös vakituinen ylläpitokohde. Nämä syyt ovat vakuuttaneet kunnallisista toimijoista mm. HSY:n, Porvoon, Sipoon, Parasten ja Valkeakosken turvaamaan alueillaan LPS tekniikkaa kun kyse on paineviemäröinnistä.

LPS verkostot ovat joustavia tulevaisuuden liittyjämäärän kasvulle. LPS-verkoston kapasiteetti laajenee ilman muutoksia yleensä vähintään 30 %, eli muutoksia ei jouduta tekemään yleensä vuosikymmeniin edes suurimmilla muuttovoittoalueilla. Verkostojen kapasiteettia voidaan kuitenkin tarvittaessa tulevina vuosikymmeninä kasvattaa moninkertaiseksi alkuperäisestä lisäämällä verkostoon virtaamahuippuja tasaavia linjapumppaamoita. Näin tämän päivän satojen käyttäjien LPS-verkosto taipuu tarvittaessa tuhansille käyttäjille 2100-lukua lähestyttäessä. Elinkaarena paineviemäröinnissä voidaan käyttää sataa vuotta, jossa rajoittavana tekijänä on maansisällä hapettomassa tilassa olevan muoviputken kestävyys.

Avloppsnät

Säästä rahaa
ja ympäristöä

Anna meidän opastaa sinut oikeaan vesihuoltoratkaisuun

Haluatko, että otamme sinuun yhteyttä?

Täytä tietosi ja saat ammattilaiset avuksesi!

Pakollinen kenttä