Pakkassuojaus

Kallioisessa maastossa putket pinnassa pakkassuojakotelon avulla

LPS-pakkassuojakotelo tonttiasennuksiin termostaatilla tai kokonaisiin LPS-verkostoihin vuosikymmenien kokemuksella.

pumpa avloppsvatten

SKT:n liiketoiminta lähti kasvuun 1970-luvun alussa, kun esittelimme LPS-paineviemärijärjestelmän Skandinaviassa. Alkuperäisen LPS-tuotteemme ja saattolämmityskaapelin myötä tuli mahdolliseksi rakentaa vesi- ja viemärilinjat topografiaa seuraten ilman, että niitä olisi tehtävä painovoimaisen viemärin tapaan laskeviksi. Hyötynä olivat huomattavat säästöt kaivuu- ja louhintakustannuksissa, koska putket voitiin nyt asentaa lähelle maanpintaa. 

Viemäriasennuksissa on otettava huomioon, että jätevesi voi jäätyä talvikaudella, jos putket jäävät routasyvyyden yläpuolelle. Skandinavisk Kommunalteknik AB kehitti siksi yhdessä ruotsalaisten ja norjalaisten rakennusalan tutkijoiden, Ruotsin kuntien ja materiaalintoimittajien kanssa tekniikan lähelle maanpintaa asennettavia putkistoja varten. Tätä kestävää ja pitkäaikaista vesihuoltoratkaisua kutsutaan Ruotsissa “kevyeksi kunnallistekniikaksi”.

Lämpöeristekotelo mahdollistaa kaivannon minimikoon

Miten pakkassuojaus valitaan? Tähän liittyy monia tekijöitä: maaperän tyyppi, ilmastovyöhyke, lisälämpö, lumi ja esteettiset näkökohdat. Emme saa myöskään unohtaa kustannuksia, jotka määräytyvät pitkälti kaivannon koon ja kallion läheisyyden perusteella. Tavoitteena on minimoida tarvittavan kaivannon koko. Siksi LPS-pakkassuojausjärjestelmä perustuu asennukseen ”suljettuun” lämpöeristekoteloon, jossa on saattolämmityskaapeli. Tämä tekee siitä riippumattoman maasta ja putkista tulevasta lisälämmöstä, jota on vaikea ennakoida.

Lämpöeriste on suulakepuristettua solumuovia – se ei ime vettä itseensä ajan mittaan. Kotelo täytetään hiekalla putkien ja saattolämmityskaapelin ympäriltä, jotta niistä tuleva lämpö saadaan talteen. Jos vesi- ja viemäriputkiston virtaama on normaalitasoa, lisälämpöä saadaan riittävästi eikä kotelon lämpötila laske alle nollan.

Frostskyddskabel

Saattolämmityskaapeli

Miten saattolämmityskaapeli toimii? Jos virtaama. ts. lisälämmön saanti, loppuu pidemmäksi aikaa, lisälämpö varmistetaan ”älykkäällä” saattolämmityskaapelilla. Saattolämmityskaapelia ohjataan ajastimella verkostoissa ja termostaatilla tonttiasennuksissa. Putken pakkassuojaukseen käytettävän tehon määrittämisessä on otettava huomioon muun muassa putken kokonaispituus, halkaisija, lämpöeristys, materiaali ja maantieteellinen sijainti.

Frostskydd

Säästä rahaa
ja ympäristöä

Anna meidän opastaa sinut oikeaan vesihuoltoratkaisuun

Haluatko, että otamme sinuun yhteyttä?

Täytä tietosi ja saat ammattilaiset avuksesi!

Pakollinen kenttä