Referenssit

Sipoo

Sipoon kunta rakennuttaa LPS-paineviemäröintiä kaava-alueilleen 50-100 pumppaamon vuosivauhdilla. Sipoon alueelle on asennettu jo yli 1000 LPS pumppaamoa, niin olemassa oleviin kiinteistöihin kuin uudisrakennuskohteisiin. Sipoo on SKT:n vanhin aktiivinen asiakas, yhteistyötä on tehty 90-luvulta lähtien. Sipoon kunta ostaa kiinteistöpumppaamot itse jolloin voidaan varmistua siitä että joka kiinteistöllä on sama mitoituksen mukainen laadukas pumppu, ja kunta saa suurilla ostomäärillä parhaan mahdollisen hinnan. SKT:n hyvin hoitama asiakassuhde onkin Sipoon kohdalla kumppanuutta josta molemmat hyötyvät.

Karhusaari

Karhusaari on ensimmäinen suurempi Sipoossa toteutettu LPS-tekniikalla toteutettu hanke. Runkolinja kerää jätevedet alueella yhteensä noin 100 kiinteistöltä. Kohteen suunnittelusta ja urakoinnista vastasi Oy Björn Backström Ab, jolla oli 90- ja 00-luvuilla LPS-järjestelmän edustus Suomessa. Paineviemäröinti oli ainoa käytännöllinen vaihtoehto kumpuilevan Karhusaaren toteuttamiseen. LPS-pumppaamoiden suuri nostokorkeus pääsi oikeuksiinsa maaston suurten korkeusvaihteluiden takia.

 

Kohteen tiedot:

Tilaaja: Yksityinen maanomistaja
Suunnittelija: Sääksmäen Putkityö Oy
Urakoitsija: Oy Björn Backström Ab
Pumppaamoiden määrä: 100
Vamistumisvuosi: 1996

Kitö

Toinen merkittävä alue Sipoossa on 2010 perustetun Kitön vesiosuuskunnan toteuttama hanke. Kitö on saari Sipoon edustalla jossa liittyneitä kiinteistöjä LPS-verkostoon on vuonna 2015 yli 200 kappaletta ja määrä kasvaa tulevina vuosina kun verkostoa laajennetaan uusiin kyliin. Tässä projektissa huomionarvoista on saaren haastavat kallioiset maasto-olosuhteet, joissa SKT:n suunnittelutiimin ideointikykyä on testattu. Matala ja eristetty LPS2000EIV pumppaamo ratkaisi monella tontilla ongelman riittämättömästä kaivuusyvyydestä. Hankkeessa oli mukana myös paikallinen sähköntoimittaja ja valokuituoperaattori.

 

Kohteen tiedot:

Tilaaja: Kitö vattenandelslag, www.kitoval.fi
Suunnittelija: SKT Suomi Oy
Urakoitsija: Mc Machine Oy
Runkolinjan pituus: 43 km
Pumppaamoiden määrä: 200 (2015)
Vamistumisvuosi: 2014 (1-vaihe)
Talviurakointia tammikuussa 2014

LPS-keskushuolto

Sipoossa sijaitsee myös SKT:n keskushuolto, johon vaikeimmat tapaukset lähetetään korjaukseen paikallishuoltopisteistä ympäri Suomen. Linmar Oy:n Roland Martin on keskittynyt vain LPS-pumppaamoiden huoltoon ja hänellä on yli 20 vuoden kokemus LPS2000 pumpuista.

www.linmar.fi

Säästä rahaa
ja ympäristöä

Anna meidän opastaa sinut oikeaan vesihuoltoratkaisuun

Haluatko, että otamme sinuun yhteyttä?

Täytä tietosi ja saat ammattilaiset avuksesi!

Pakollinen kenttä