Referenssit

Salo

Tuohittu

Kaukolan-Tuohitun-Ylikulman jätevesiosuuskunta perustettiin lähialueiden kylien saamiseksi Muurla-Salo siirtoviemäriin kiinni. Alueella on toiminut puhdasta vettä toimittava vesiosuuskunta jo vuosikymmenien ajan joten osuuskuntatoimintaan oli helppo löytää vetäjät. Yleissuunnitelma paineviemäröinnistä valmistui vuonna 2009, jonka jälkeen vuosina 2012 – 2013 jätevesiosuuskunta haki ja sai avustusta rakentamissuunnitteluun Uudenmaan ELY:ltä. Rakentamissuunnitelman laatijaksi valittiin SKT Suomi.

Massiivinen, runkolinjaltaan 90 km kattava, kokonaisuus päätettiin toteuttaa kolmessa vaiheessa joista ensimmäinen rakennettiin vuonna 2014 ja toinen on urakoinnissa vuonna 2015. Kolmanteen vaiheeseen vuodelle 2016 kuuluu paineviemäriverkostorakentamisen lisäksi purkuviemärin rakentaminen Tuohitun kylästä Muurla-Salo siirtoviemäriin kiinni. SKT Suomi on suunnitellut myös kyseisen siirtolinjan joka palvelee tulevaisuudessa myös Kiskon aluetta.

Maastoltaan alue on verrattain helppoa peltoa ja metsää käsittävää maalaismaisemaa. Pääosin harvat kallioiset kohdat on selvitetty eristämällä, eikä kallista louhintatyötä ole jouduttu juuri tekemään. Kaivantoihin on viemärin lisäksi asennettu Lounean toimesta valokuitukaapeli.

 

Kohteen tiedot:

Tilaaja: Kaukolan-Tuohitun-Ylikulman jätevesiosuuskunta, www.katuyli.fi
Suunnittelija: SKT-Suomi
Valvoja: Marko Kanerva
Urakoitsija: Maankaivuu Timo Vuori Oy
Runkolinjan pituus: 90 km
Pumppaamoiden määrä: 350-400
Linjapumppaamoiden määrä: 6
Vamistumisvuosi: 2016

 

Mutainen-Kirjakkala

MUKI:n vesihuolto-osuuskunta perustettiin vuonna 2012 palvelemaan Mutaissten ja Kirjakkalan kyliä. Paikkakunnalla on toiminut jo pitkään puhdasta vettä toimittava osuuskunta jossa vetäjänä on toiminut, myös MUKI:ssa vetovastuussa oleva diplomi-insinööri Jarkko Salmivaara. Projekti on edennyt hyvällä temmolla; SKT Suomi on toimittanut projektiin vuonna 2013 ensin yleissuunnitelman ja myöhemmin samana vuonna rakentamissuunnitelman.

Vuonna 2014 rakentaminen aloitettiin Korvensalmesta ja vuotta myöhemmin Mutaisten kylä sai viemärin ja valokuidun. Verkosto on liitetty Teijo-Salo siirtolinjaan, jota pitkin jätevedet johdetaan Salon jätevedenkäsittelylaitokselle. Valokuitutoimittajana projektissa on toiminut Lounea. Maastoltaan alue on kumpuilevaa maalaismaisemaa, joten erityisen vaikeilta paikoilta rakentamisen aikana vältyttiin, mutta toisaalta jatkuvien korkeusvaihteluiden ansiosta viettoviemäreiden käyttö ei olisi tullut alueella kyseeseen.

 

Kohteen tiedot:

Tilaaja: MUKI:n vesihuolto-osuuskunta
Suunnittelija: SKT Suomi
Urakoitsija: Timo Vuori Oy
Runkolinjan pituus: 11 km
Pumppaamoiden määrä: 70
Linjapumppaamoiden määrä: 0
Vamistumisvuosi: 2015

Säästä rahaa
ja ympäristöä

Anna meidän opastaa sinut oikeaan vesihuoltoratkaisuun

Haluatko, että otamme sinuun yhteyttä?

Täytä tietosi ja saat ammattilaiset avuksesi!

Pakollinen kenttä